karnis, függöny karnis, sínes karnis   szalagfüggöny, szalagfüggöny árak   fa karnis   reluxa, reluxa szerelés   rúdkarnis, karnis   roló, roletta, római roló   lapfüggöny  
redőny, redőny szerelés szúnyogháló ajtóra, szúnyogháló ablakra   napellenző teraszra, napellenző erkélyre   függöny, függöny árak, függönyök   zsalúzia, zslúzia szerelés   intelligens otthon, okos ház    
karnis, függönykarnis

Függönyarnis kiskereskedelem:
Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177


Függönykarnis(alumínium karnis)

A megfelelő függönykarnis lakását, munkahelyét barátságossá, otthonossá teheti, ezét érdemes a vásárlásnál megfontoltan dönteni. Fontos, hogy a design és a praktikum optimális összhangban legyen.

Függönykarnis.pdf

A függönykarnis (alumínium karnis), mint termékeink nagy része, saját műhelyünkben készül, sok év tapasztalatával, alpja az alumínium karnis. Ezért, ha karnis rendelését nálunk adja le, rövidebb idő alatt jut kiváló minőségű áruhoz. Ráadásul a függönykarnis árak nagyon kedvezőek.

Látogasson el bemutatótermünkbe, ahol a bőséges kínálat és munkatársain a segítségére lesznek, hogy valóra váljon elképzelése.

függönykarnis nagy választékban függönykarnis a KAFÜÁR-tól függönykarnisok

A függönykarnis alapanyaga szinterezett alumínium karnis profil, fröccsöntött műanyag alkatrészekkel. Alap színe a fehér vagy eloxált (szürke). Szinte határtalan lehetőséggel bír a függönykarnis. Lehet íves, motoros, kézi, vagy zsinóros mozgatású.

Az alumínium karnis profil színterezése is lehetséges, RAL színskála alapján rengeteg szín közül választhatunk. Függönykarnis lehet egy, kettő, de akár hárompályás is. A drapériákhoz kapható külön tépőzáras (drapéria tartó) sín, vagy előlapos karnisok elejére öntapadós tépőzár helyezhetől.

A függönykarnis hossza akár 600-650 cm-es is lehet. Hosszabb kivitelek is megoldhatóak toldással. A függönykarnis nagyon olcsó, praktikus, könnyen kezelhető, élettartama rendkívül hosszú, működése csendes, sok előnyének köszönhető közkedveltsége.

Egyenes függönykarnisok

Kétpályás, előlapos függönykarnisból kétfélét alkalmazunk. "M1"-es típus(Jelenleg nem rendelhető) (60x28mm) csak kézzel mozgatható, kisebb profil méretekkel és előlappal rendelkezik, mint az "M2"-es típusú (87x40 mm). Az utóbbit mozgathatjuk kézzel vagy zsinórral. Rögzítésük közvetlen mennyezetre az előre gyártott lyukakon keresztül történik, vagy oldalfali szerelés esetén konzollal.

Rendelhetjük alumínium vagy műanyag (csak fekete, fehér és szürke színben kapható!) oldallapokkal. A függönykarnis alumínium oldallapja és a végbehajlítás mérete egyedi is lehet.

Egypályás függönykarnisnak az "M3"-as sínt (20x16 mm) használhatjuk, mely mozgatható kézzel vagy zsinórral. Ezek szerelésénél klipszeket kapunk, melyeket a sínre pattintva szerelhetjük közvetlen mennyezetre, vagy konzol segítségével oldalfalra.

Hajlítható függönykarnisok

Két fő csoportot különböztetünk meg, a bástyaíves (vízszintes íves), és a boltíves (függőleges íves) karnisokat. A boltíves függönykarnis esetén szükség lehet stop szemekre, hogy a függönyök ne csússzanak vissza.

Függönykarnis sín

karnis   karnis   karnis
karnis   karnis   karnis
karnis   karnis   karnis
karnis   karnis   karnis

Karnissal kapcolatos keresőszavak:
karnis, karnis szerelés, karnis készítés, karnis Budapest, karnis árak, karnis álkatrész, alumínium karnis, függönyrúd, rúdkarnis, rúdkarnis árak, fa karnis, fa karnis árak, függönykarnis, függönykarnis Budapest, függönykarnis árak, függönykarnis szerelés, függöny karnis,"M5"-ös sín (8x25 mm) bástyaívre hajlítható függönykarnis, csak kézzel mozgatható. Rendelhető a már kétsínes karnisoknál említett végbehajlítással, vagy sarokelem segítségével, derékszögű oldallappal.
"M5T" sín (10x25 mm) a drapéria rögzítésére alkalmas, tépőzárral az elején. Bástyaívre hajlítható, végbehajlításra is alkalmas.
"M6"-os karnis (16x25 mm) szintén bástyaívre hajlítható, azonban már használhatjuk zsinóros mozgatással is, nemcsak kézivel. Ennél a profilnál is alkalmazható a végbehajlítás.
"M7"-es karnis (21x14 mm) boltívre hajlítható függönykarnis, alkalmazhatjuk kézi vagy zsinóros mozgatással is.
"M4"-es sín (15x10 mm) boltívesre hajlítható, egyenes kivitel esetén használhatjuk zsinórosan, ám hajlított kivitelben csak kézi mozgatással.
"M81"-as és "M82"-es karnisokat boltívre hajlítva alkalmazzuk zsinóros mozgatással. Az "M81"-es sín egypályás sín (25x7mm), mivel rendkívül lapos, nagyon jól alkalmazható olyan helyeken, ahol a nyílászárók felett kis hely áll rendelkezésre. Az "M82"-es (41x7 mm) sínben két csúszó pálya van, azonban ez nem kétpályás függönykarnis, mivel ez a kialakítás az átfedésnek ad helyet.


Szöges függönykarnisok

Alkalmazhatunk előlapos síneket is, ez esetben gérvágással érjük el a kívánt szöget, hátránya, hogy a sínek találkozásánál a függöny nem hízható át a másik oldalra. Ezt kikerülendő alkalmazhatjuk a bástyaívre hajlítható függönykarnisokat.

Ferde falsíkra szerelhető függönykarnisok

Bármely típust választjuk is, fontos ügyelnünk arra, hogy a függönyök gyűjtése lehetőleg ne az alacsonyabb oldal felé történjen, hisz ebben az esetben a függöny a földre fog feküdni mérete és súlya miatt. Fontos, hogy kézi mozgatásnál stop szemet alkalmazzunk, különben a függöny lecsúszik.

Nehéz függönyökhöz, színpadi függönyökhöz ARCO (22x24 mm) vagy SÍPARIO (27,4x36 mm) típusú függönykarnis az ajánlott. A függönyök súlya alapján választjuk ki a megfelelő teherbírásút.

Motoros függönykarnis

"M9"-es motoros karnissal háromféle kialakítás lehetséges:
- M100/M130: 230V-os motor, a függöny csak motorosan mozog (kapcsolós vagy távirányítós kivitel választható),
- MA365: 230V-os motor, a függöny kézzel is elhúzható (kapcsolós vagy távirányítós kivitel választható),
- MD360: 24V-os motor beépített trafóval, beépített rádióvevővel, a függöny kézzel is elhúzható, csak távirányítós kivitelben kapható.
"Glydea" motoros karnis 230V-os motorral, a függöny kézzel is elhúzható. Kialakítása finomabb, mint az "M9"-es karnisé. Alkalmazható kapcsolóval vagy távirányítóval.

A függönykarnisok karbantartása és felszerelése

Tisztítása száraz vagy nedves ronggyal történhet. Az előlapos alumínium síneket az előre gyártott lyukakon keresztül kell a mennyezetre szerelni, a sínekben található műanyag alkatrészekbe felszerelés után kell felakasztani a kész függönyöket. Más sínek esetén klipszek segítségével van lehetőség a felszerelésre. Oldalfali szerelés esetén konzolokat alkalmazunk.

Függönykarnis megrendeléshez szükséges adatok:

- szélességi méret
- profil megadása
- szín
- szerelése (mennyezeti, oldalfali, vagy keretre kerül)
- kézi vagy zsinóros kezelés
- zsinóros kezelés esetén a kezelő elhelyezkedése, hossza, iránya
- design súly feltűntetése
- tépőzár igénye, típusa (szegecselt vagy ragasztott)
- hajlított karnis esetén, rajz
- végbehajlítás, végzárólap igényének feltűntetése

Függönykarnisok javítását rövid határidővel vállaljuk. Karnis alkatrészek telephelyünkön nagy mennyiségben is vásárolhatóak.

A függönykarnis megrendeléseket rövid határidőre vállaljuk, és igény szerint a helyszínen felszereljük. Karnis árakról kérjen információt.

Bár a hazai karnisgyártás is magas színvonalon áll, cégünk a KAFÜÁR, import alumínium függönykarnis forgalmazásában is az élen jár. Igényes, különlegességre vágyó vásárlóink olasz gyártók exkluzív termékei közül válogathatnak, így biztosra vehető, hogy nálunk megtalálja az igazit.

Karnisgyártási kapacitásunk lehetővé teszi, hogy nagyobb projektekben is rész vállaljunk, és viszonteladók rendelkezésére álljunk. Kedvező piaci karnis árak: karnis árak.pdf!

 

Karnis alkatrész telephelyünkön kapható. Függönykarnis.pdf

 


A függönykarnis készítés a KAFÜÁR (Karnis Függöny Árnyékoló) fő profilja. A gondosan megválasztott függönykarnis lakásunk dísze lehet. Függönykarnis a gyártótól, függönykarnis kedvező áron. Függönykarnisok Budapest és az ország egész területén. Függönykarnis, és az árnyékolók nagy többsége nálunk megrendelhető. Minden függönykarnis cégünk, a KAFÜÁR (Karnis Függöny Árnyékoló) terméke. A függönykarnisok rövid határidővel, kedvező függönykarnis árak. Az alumínium sínes függönykarnis alapanyaga az alumínium profil. A függönykarnis sínek többsége boltívben vagy bástyaívben hajlítható. A függönykarnisok teherbírása a profiltól függ.