Üdvözöljük árnyékolástechnikai honlapunkon!

Árnyékolástechnika, kiskereskedelem:

Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177

Reluxa szerelés, készítés, javítás

A reluxa dekoratív és minden téren jól bevált árnyékoló. Kis helyigénye, könnyű kezelhetősége az egyik fő erénye. A reluxa lamelláinak a dőlésszögét váltva szabályozhatjuk a fény beáramlását, mindemellett megfelelően gátolja a belátást. A lamellák készülhetnek alumíniumból, vagy fából.
Reluxa árak és műszaki ismertető.pdf

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.


Alumínium reluxa

Az alumínium reluxa lamellái 16 és 25mm szélesek lehetnek. A reluxa színével és lamellák szélességével egyéniségünknek, vagy igényünknek megfelelően megadhatjuk lakásunk, munkahelyünk hangulatát, tevékenységünkhöz optimalizálhatjuk a helyiségbe jutó fényt. A reluxa lamella lehet perforált (lyukacsos), mely teljesen zárt állapotban a bejutó fényt megszűri, ugyanakkor lehetővé teszi a kilátást.
A reluxa mozgatása zsinórral (fel és lehúzást, és a megállítást egy zsinórrögzítő segíti) és üvegpálcával (forgatásra szolgál) történik, de megoldható a motoros kialakítás is. Ebben az esetben lehetőség van kapcsolós vagy távirányítós kialakításra.

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.

Motoros reluxa

Alumínium reluxa esetén mind a 16, és 25 mm-es lamellánál választhatunk motoros mozgatást. 24 V-os motorral, akár kapcsolóval, akár távirányítóval, egy gombnyomással irányíthatjuk árnyékolónkat.
Fa reluxa esetében 230 V-os motorral dolgozunk, és csak 50 mm-es lamella szélességnél alkalmazható.

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.Fa reluxa

Egyre kedveltebb a fa reluxa, mely lamellái 25 és 50 mm-esek, egzotikus hangulatot teremthetünk vele otthonunkban, a lakásába hozva a természetes anyag melegségét. Fa reluxa esetén, két oldalon vannak a zsinóros kezelők, a lamella színével,  megegyező színben (Lamella színek: fehér, natúr, zöld, arany, cseresznye, mahagóni, sötétbarna).

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.

Reluxa szerelés

A reluxák felhúzása és leeresztése előtt ügyeljünk arra, hogy a lamellák nyitva legyenek. A kívánt magasságban a zsinórzatot függőleges helyzetbe hozva az automata rögzíti. A reluxa mechanikai részegységei karbantartást nem igényelnek, mivel korszerű alumínium és műanyag alkatrészei teljes élettartamára előre zsírozott, illetve színtartó porlakk bevonattal védettek. A meghibásodott alkatrészek a gyártótól beszerezhetők. A reluxa kizárólag belső téri használatra alkalmas.
A lamellák portalanítását célszerű a lakás többi részéhez hasonló gyakorisággal elvégezni száraz, vagy enyhén nedves, puha anyaggal. Ha a reluxa nagyon bepiszkolódna, akkor enyhe háztartási tisztítószerrel lemosható.
A reluxa szerelhető falra, mennyezetre, ablakkeretre és két ablak közé.

Megrendeléshez szükséges adatok:
- szélességi méret
- magassági méret,
- reluxa fajtája (alumínium, fa)
- lamella mérete
- lamella színe
- kezelő elhelyezkedése, és hossza (motoros mozgatás esetén meg kell adni, hogy kapcsolóval, vagy távirányítóval kívánjuk mozgatni)
- üvegpálca hossza, elhelyezkedése
- szerelése (mennyezeti, oldalfali, vagy keretre kerül)

A reluxa remek megoldás lehet bukó - nyíló, ferdesíkú, íves vagy többszögletű ablakok árnyékolására. Az alumínium reluxák alkalmasak különböző formák kialakítására is. Háromszög, trapéz, akár íves ablakokra is egyedileg gyárthatóak.
Bizonyos esetekben azonban csak a lamellák forgatása lehetséges, a fel és lehúzása nem.

Keresőszavak reluxával kapcsolatban:
reluxa, reluxa késztés, reluxa szerelés, reluxa árak, reluxa Budapest,

Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban. Reluxa nagy választékban.