raffroló, római roló
 

Raffroló kiskereskedelem.
Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177

Raffroló

Budapesti bemutatótermünkben széles választékban áll a rendelkezésére. Érdemes ellátogatni hozzánk!

raffroló római roló raffroló

Mint az oldalon látható képek (illusztráció) is mutatják, a design határtalan. A raffroló kifejezetten az az árnyékoló, amivel megvalósítható szinte minden árnyékolási elképzelés.

A raffroló anyagigénye jóval kevesebb mint egy hagyományos függönyé.

Anyagok ezreit alkalmazhatjuk, úgy hogy a szerkezetből szinte semmi sem látszik. Elkészíthető függöny anyagokból, fényáteresztőből vagy sötétítőből egyaránt, roló vásznakból, natúr kollekciós anyagokból, akár bélelve is a jobb fényzárás érdekében. Mozgatás történhet kézzel vagy motorosan.

római roló raffroló római roló


Alapvetően ötféle raffroló szerkezetet különböztetünk meg. Szélességük akár 340 cm is lehet.

-- zsinóros raffroló (ZS) maximum 160 cm szélességig
-- római roló (R)
-- tokozott nyitott roló (TNY)
-- tokozott zárt roló (TZ)
-- XL raffroló (XL)

A zsinóros raffroló nagyon hasonlít a római rolóhoz, ámbár terhelhetősége kisebb. Legfőbb különbsége azonban, hogy a zsinóros raffroló a nevéből adódóan zsinórral kezelhető, míg a hagyományos római rolónál már gyöngyláncos kezelőt alkalmazunk.
A tokozott nyitott rolónál már ezek a szerkezeti elemek egy körülbelül 3x3 cm-es sínben kapnak helyet, így nem láthatóak. Ez a szerkezet alkalmazható motoros mozgatásnál, de használhatjuk kézi kezeléssel is. Ebben az esetben szintén gyöngylánccal mozgathatjuk.
A tokozott zárt raffroló kézzel (gyöngylánccal) mozgatható, előnye a többi szerkezettel szemben, hogy rendkívül olcsó. A szerkezet kialakítása abban különbözik a nyitott rolótól, hogy a szerkezet alján található hézag a minimálisra csökkent.
Az XL raffroló főleg nagy magassághoz alkalmazható, akár 500 cm magasságig, míg a többi maximum 350 cm-ig. Szintén motorizálható, de akár kézzel is kezelhetjük.

Raffroló szerkezet ára

raffroló római roló római roló

Motoros raffroló

Motoros mozgatás esetén kétféle motorral dolgozunk. Tokozott nyitott (TNY) raffroló esetén egy 24 V-os motort használunk, melyhez alkalmazhatunk kapcsolót vagy távirányítót is. Távirányító esetében azonban rádióvevő is szükséges. XL raffroló esetén Coulisse motort alkalmazunk, mely egy 230 V-os motor. Szintén használható kapcsolóval vagy távirányítóval

római roló

római roló

Raffroló

Raffroló működése

raffroló
Raffroló, római roló szerkezetek

római roló római roló raffroló


római roló raffroló római roló