roló, roletta
 

Üdvözöljük árnyékolástechnikai honlapunkon!
Karnis, függöny, árnyékoló kiskereskedés:
Budapest, 1142 Tatai út 15.

Telefon: +36-1-412-0177

Roló, roletta

A roló nem a századunk találmánya, de napjainkban szerkezetileg megújulva ismét hódító útjára indult. A roló nagyon kedvelt, korszerű és praktikus árnyékolási megoldás. A roletta nem csak szobák, hanem irodahelységek, télikertek árnyékolására is ragyogóan megfelel. Osztott ablakoknál célszerű több kisebb méretű árnyékoló felszerelése, nagyobb szélesség esetén javasoljuk a motoros mozgatást.

praktikus árnyékoló Óriási roló választék roletta


roletta roló  kültéri roló, kültéri roletta

A roletták szerkezetét és anyagát tekintve változatos kivitelben készülnek, az egyszerűbbtől az exkluzív megoldásig, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő, egyedi darabot. A választott anyaguknak megfelelően, lakáson belül bármelyik helyiségben felhasználhatóak.

roletta roló anyagok

Rugós roletták


1, Rugós roletta, ami folyamatos feszítésű.
2, Szintés rugós, de szakaszosan megállítható.

A rugós roletta esetében az alsó súly 10 mm-es natúr alumínium cső műanyag végdugóval.

Motoros roletták

. A rolók tengelyében helyezkedik el a motor, így az nem okoz esztétikai csalódást. Kezelése lehet kapcsolós vagy távirányítós. A motor lehet 12 V-os, ez esetben távirányítós kivitelben kapható, vagy 230 V-os, ekkor kapcsolóval, vagy távirányítóval készítjük. A motoros roletták tengely átmérője minden esetben 42 mm, így valamivel nagyobb a helyigénye, mint a kézi kezelésű rolettáké.

Roló anyaga.

A rolók (roletták) anyaga többnyire impregnált vászonból készül, karbantartást nem igényelnek. Rendkívül széles anyagválasztékunkból mindenki megtalálja a neki kedvezőt. A roló (roletta) anyaga funkciójától függően színes, fényzáró, fényáteresztő, mintás, égésálló, natúr kollekciós.
A hagyományos vászon anyagon kívül egyre inkább teret hódít a natúr kollekció, ami divatos, ázsiai hangulatot idéző, természetes, papír, len, bambusz és juta alapanyagból készült roló. A roló (roletta) anyagok egy kis bemutatóját itt megtekintheti.
Roletta anyagok árai: roló anyag ár.pdf>>>
Bővült roletta anyagaink választéka! Ismét újdonsággokkal szolgálhatunk: roló és lapfüggöny>>>

sávroló roló roletta

A roló karbantartása és felszerelése

A roletta mechanikai részegységei karbantartást nem igényelnek. A meghibásodott alkatrészek a gyártótól beszerezhetők. A roletta belső téri használatra alkalmas. Víz, vízpára hatására károsodhat! Mechanikai szennyeződések (kávé, olaj, festék stb.) a textíliáról nem távolíthatók el! A vászon tisztítása nedves ruhával történhet.

roletta a gyártótól.


Roletták

Bemutatótermünkben óriási kínálatból választhat.

Bambusz rolók

Az egyik legdivatosabb fajtája a bambusz roletta. Környezetbarát természetes anyaga ázsiai hangulatot idéz. A bambusz roló barátságossá, otthonossá teszi lakását, és praktikusan gondoskodik
az árnyékolásról. A roletta vásznak nagy része 180-200-250 cm-es tekercsekben érkeznek, így a roló méretei korlátok közé szorulnak. Bizonyos anyagoknál lehetőség van az anyag elforgatására is.

A roletták tekeredése is választható, esztétikai szempontból sokan választják a szoba felé tekeredő típust, mert így az anyag takarja a tengelyt. Fényzáró anyagoknál optimálisabb az ablak felé tekeredő, mivel így közelebb kerül az ablakhoz, és kisebb a fényrés, ám ilyenkor az anyag visszája látható a tengelyen.